Permanente Make-up

Met permanente make-up is van alles mogelijk. De wenkbrauwen kunnen worden ingetekend met ultra fijne hairstrokes of kunnen in geschaduwd worden of een combinatie van deze 2 technieken. Eyeliners kunnen heel subtiel tussen de wimperinplant gezet worden, de zogenoemde infra-lash of een wat vollere eyeliner met of zonder wing.

Hoe gaat permanente make-up in zijn werk Met een flinterdunne naald wordt een pigmentkleur vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij tatoeage (hetgeen levenslang zichtbaar blijft) gaat het hier om pigmentatie in het bovenste laagje van de lederhuid. Dit betekend dat de kleur na verloop van tijd afzwakt. Het proces van natuurlijke huidvernieuwing gaat gewoon door. Gemiddeld zit een permanente make-up van de wenkbrauwen 1 tot 3 jaren en een eyeliner 1 tot 5 jaren of zelfs nog langer.

Is permanente make-up veilig? Het is bewezen dat permanente make-up geen schade toebrengt aan de gezondheid. In sommige gevallen wordt het toch afgeraden om PMU te ondergaan. Vandaar dat er eerst een formulier moet worden ingevuld, zodat wij de medische achtergrond kunnen achterhalen en hier op een veilige en verantwoorde manier mee om kunnen gaan.” Gonnie Adema Huidverzorging & Permanente Make-up” is met haar werkwijze op hygiëne en veiligheid, onder de streng toezicht van de GGD goed gekeurd. Kijk voor meer info op www.veiligpmu.nl

Is het zetten van permanente make-up pijnlijk? Permanente make-up is niet geheel gevoelloos maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Dankzij de nieuwste computer gestuurde apparatuur (en evt. in combinatie met een verdoving crème) kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.

Hoe lang duurt een behandeling? Een permanente make-up behandeling bestaat uit 2 tot 3 sessies met een interval van 6 weken. De eerste sessie neemt gemiddeld 2,5 uur in beslag. Eerst wordt een “informed consent “formulier ingevuld. Deze vragenlijst is nodig om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen. Permanente make-up kan in sommige gevallen van ziektes of in combinatie met een aantal medicijnen niet worden aangeraden. De vorm en pigment keuze worden in overleg met de cliënt besproken en het te behandelen gebied wordt voorgetekend waarna de daadwerkelijke pigmentatie begint. De volgende sessies duren gemiddeld 1,5 uur.

U overweegt PMU? Waar moet u rekening mee houden voor de behandeling? Om elke PMU behandeling zo optimaal mogelijk te laten verlopen, geeft “Gonnie Adema huidverzorging & permanente make-up” u de volgende adviezen. Deze dienen als voorzorg instructie voorafgaand aan elke behandelsessie.

 • Drink 24 uur voor de behandeling geen alcohol.
 • Neem 24 uur van te voren geen Aspirine, Ibuprofen of Naproxen (paracetamol mag wel)
 • Neem 24 uur van te voren geen bloed verdunnende medicijnen (altijd in overleg met uw arts!)
 • Gebruik geen Corticosteroiden-creme of zalf op de plek waar de PMU wordt gezet, voorafgaande aan de pigmentatie.
 • Sport niet op de dag van de behandeling. Hitte van het lichaam zorgt ervoor dat de poriën open gaan staan en zweet kan ervoor zorgen dat de kleur gaat vervagen.
 • Bij een eyeliner behandeling moeten de lenzen uit. U moet er rekening mee houden dat u de lenzen een aantal dagen niet kan dragen (harde lenzen 3 dagen, zachte lenzen 1 dag)

Waar u rekening mee moet houden na de behandeling? Na het zetten van de PMU krijgt u van mij een formulier mee met de nabehandeling instructies. Houdt u er rekening mee dat de PMU 5 tot 10 dagen droog moet blijven. Dit betekend dus geen zwembad- en sauna bezoek! Ook intensief sporten moet vermeden worden in de eerste paar dagen. Vermijd de eerste 7 dagen zonlicht of zonnebank.

Wanneer kunt u niet behandeld worden?

 • Als u jonger dan 16 jaar bent.
 • U Hemofilie (bloedstollingsziekte) heeft.
 • U last heeft van Kelloidvorming (gestoorde wondgenezing).
 • Zwanger bent en tot 6 maanden na de bevalling.
 • Roacutane gebruikt (tot 3 maanden na behandeling van zalf of medicatie).